marți, 26 februarie 2008

Tratamente cu masti


Cele mai bune si mai eficiente tratamente pentru ten sunt cele naturale. Am sa va prezint cateva retete de masti pentru diferite tipuri de tenuri. Trebuie sa stiti intotdeauna ca inaintea aplicarii unei masti fata trebuie sa fie stearsa si demachiata cu o lotiune tonica.

Mastile curata in profunzime, stimuleaza vascularizarea tenului, inlatura impuritatile de la suprafata, transpiratia si excesul de sebum. Curata porii si indeparteaza elementele toxice care dau tenului un aspect bolnavicios.

In momentul in care doriti sa aplicati o masca trebuie evitata zona ochilor si a buzelor.
Masca se intinde uniform, folosind varful degetelor, dupa ce se indeparteaza aceasta se va aplica o lotiune tonica urmata de o creama hidratanta sau crema de noapte.


Masca pentru ten uscat
Cele mai recomandate masti pentru aceste tip de ten sunt mastile cu produse lactate, sucuri de fructe si infuzii de plante.
Cea mai eficienta masca ar fi cea din argila amestecata cu miere, smantana si fructe.


Masca pentru ten gras
Trebuie sa aiba in special actiune absorbanta, astringenta si mai rar degresanta.
O masca buna pentru tenul gras e si cea din malai si galbenus de ou dupa ce amestecam si obtinem o pasta consistenta o aplicam pe fata si apoi dupa ce aceasta prinde a se intari o indepartam cu apa calduta.


Masca pentru ten normal
Se stoarce o jumatate de castravete si sucul se amesteca cu un galbenus de ou si 10 gr de drojdie.Crema se aplica pe fata cu miscari circulare.


Masca pentru ten mixt
O lingura de argila pulbere se amesteca cu o lingura de iaurt, miere si 2 linguri apa de trandafir.
Mastile stimuleaza circulatia, inchid porii, atenueaza rudrile, regenereaza tesututurile, acestea aduc pielii o serie de avantajenetezind si curatind peilea aceasta devenind mai supla si intinerita

Niciun comentariu: